zvezdica Da imam družinu...

Često sedeći u svojoj sobi razmišljam o tome kako bi bilo da sa svojim drugarima osnujem družinu koja bi se sastajala svakog dana na nekom skrivenom i samo nama poznatom mestu. To ne bi bila sasvim obična družina, već družina najboljih prijatelja, toliko čvrsta i jaka da je niko ne bi mogao rasturiti.

Da imam družinu moj bi život bio mnogo lepši i zanimljiviji. Trčao bih iz škole pravo kući, brzo radio sve svoje školske zadatke i sa nestrpljenjem očekivao trenutak našeg susreta. Moja družina ne bi bila samo družina dečaka iz škole ili kraja. Bila bi to družina i dečaka i devojčica, svih onih koje volim, razumem i u koje imam poverenja. Zajedno bi se igrali, smišljali neke nove igre i slatko se smejali svojim nestašlucima. Delili bi sve što imamo i uživali u tome. Od članova družine ništa ne bih krio. Pričao bih im o svemu, o ljudima koji su mi dragi, o mami, tati i devojčici koji mi se sviđa, ali i o svojim problemima i onome što me trenutno muči. Rekao bih im sve svoje tajne, a oni meni njihove. Sve što bi poverili jedni drugima, čuvali bi zaključano duboko u sebi i nikada nikome ne bi otkrili. Da imam družinu ne bih se plašio nečega, ni mraka, ni grubijana u školi, ni onog opasnog komšijinog psa. Znao bih da su moji drugari uvek tu pored mene i da će mi pomoći ako se nađem u nekoj nevolji. Uz njih bi postao najhrabriji dečak na svetu i ne samo najhrabriji, već i najmoćniji i najbogatiji dečak na svetu. Moja družina bi bila moje carstvo u kome caruje naše drugarstvo, a drugarstvo je najveće bogatstvo koje deca imaju.

Da imam družinu bio bih najsrećniji dečak na svetu, jer bih imao s kim da provodim sve svoje slobodno vreme. Nikada ne bih bio usamljen i nikada mi ne bi bilo dosadno. Moja družina bi bila moj čarobni svet u kome bi sve bilo baš onako kako ja želim.

Boske

 

zvezdica Mala raja

Ne poznajem dobro sebe
Tata kaže da sam ždrebe
Mama veli da sam jare
Za dedu sam i magare

Da sam momak  - nisam momak
Da sam tetka - nisam tetka
Kad si momak al na bobak
Sa drugim se tetka šetka

Sa slovima bijem bojak
da sam vojak - nisam vojak
Svakim danom sto belaja
Da sam caja - nisam caja

Nit sam vojnik nit sam caja
Još uvek sam - mala raja

Rajko Petrov Nogo

 

zvezdica  Raja je ulični žargon iz Bosne koji označava društvo, družinu zvezdica